ЭФИРНІ МАСЛА

Image

АРОМАЕРОТИКА

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАПСИХОЛОГІЯ

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАТЕРАПІЯ

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАКУЛИНАРІЯ

Image

АРОМА-АРТ-ТЕРАПІЯ

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАТНИЙ ВІДЕОБЛОГ

Image

ПІДПИСАТИСЯ НА НОВИНИ

ЭФИРНІ МАСЛА

Image

АРОМАЕРОТИКА

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАПСИХОЛОГІЯ

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАТЕРАПІЯ

АРОМАЭРОТИКА

АРОМАКУЛИНАРІЯ

Image

АРОМА-АРТ-ТЕРАПІЯ

АРОМАЭРОТИКА

Про що говорять хвороби?

 Про що говорять хвороби? Дослідження фахівців в області психосоматичної медицини показали наступне.

Голова - це те, що ми є. І якщо щось не в порядку з головою - це значить, щось не в порядку з нами самими.

Головні болі виникають через почуття неповноцінності, приниженості. Полюбіть себе, звільніться від недовіри до самого себе, і головний біль полегшиться і зникне сама собою.

Мігрені найчастіше бувають у людей, які бажають бути самими-самими кращими, що призводить до накопичення в організмі безлічі отрут роздратування. Станьте скромнішими і розслабтеся - і ви вилікувані.

Шия символізує здатність до гнучкості мислення вміння побачити зворотний бік будь-якого питання і зрозуміти точку зору будь-якої людини. Коли у нас виникають проблеми з шиєю - значить, ми вперто і відмовляємося бути гнучкими.

Горло пов'язано з нашою здатністю постояти за себе і випросити в інших того, що ми хочемо. Проблеми з горлом виникають від відчуття власної неповноцінності, через почуття, що ми «не маємо права». Хворе горло - це завжди роздратування.

Застуда - це означає, що тут наточити ще страх, розгубленість, замішання. Приміром, накричати на дитину - це вірний шлях до провокування ангін і кашлю. Особливо часто застуди та кашель виникають ще й тоді, коли ми надаємо шалений опір змінам у власному житті, намагаємося протистояти законному ходу подій.

Щитовидка, лімфатичні вузли, мигдалини також пов'язані з горлом, в якому зосереджена вища творча енергія особистості. Тому пов'язані з ними захворювання мають відношення насамперед до неможливості реалізувати свій творчий потенціал.

Легені відображають нашу здатність брати і віддавати енергію життя. Проблеми з ними виникають, коли людина відмовляється жити повним життям, вважаючи, що у нього немає права «дихати на повні груди». І хвороба ні за що «не відчепиться», якщо людина усіма мріями, потягами і справами не включиться в навколишній нас існування.

Бронхіальна астма частіше за все буває у людей, які вважають, що у них немає права на дихання. Приміром, діти-астматики відрізняються від інших високорозвиненою совістю і тяжкими самозвинувачень. Вони ніби беруть всю провину на себе - і страждання світу кристалізуються в їх тілах. (Ця інформація - плід багаторічних спостережень тисяч фахівців.)

Груди уособлюють енергетику материнства. Якщо виникають проблеми з молочними залозами - значить, ми душимо своїм напруженим увагою і зайвої турботою те, що знаходиться поряд з нами, будь то інша людина, річ або ситуація. Захворювання грудей - це і наслідок жадібності, і результат надмірної опіки, це і розплата за те, що ми не хочемо відпускати своїх дітей від себе.

Серце пов'язане з переживаннями любові, а кров символічно відповідає радості. Коли у людини немає в житті радості і любові, коли, заплутуючись в повсякденних драмах, він перестає помічати радість життя, яке його оточує, його серце стискається, стає холодним, кров починає текти повільніше, приводячи до анемії, стенокардії та інфаркту.

Біль будь-якого походження, в т. ч. і невралгія частіше пов'язані з погано усвідомлювати почуттям провини. Вина завжди вимагає покарання і створює біль. Застарілі біль - стійке, поховане в нас почуття провини, про наявність якої ми навіть можемо не підозрювати. Подумайте, вина - саме марне з переживань, воно нікому не допомагає, воно не в змозі змінити ситуацію. Випустіть себе з «тюрми» - і багато болю полегшаться самі собою.

Пухлини - помилкові, хибні нарости, спровоковані замкнутими в душі засмученнями. Людина прикріплюється до старої образі і носиться з нею, як з «писаною торбою», поки вона не кристалізується в його тілі у пухлину. Пухлини в матці - це образа, нанесена ударом по жіночності. Жінки, що мають таке захворювання, зазвичай люблять говорити: «Він сильно мене образив».

Рак - хвороба, викликана глибокою, накопиченої і вирощеної застарілої образою - незадоволеністю власним життям, яка «поїдає» тіло. Хтось або щось підриває віру людини в життя. Ланцюг безвихідних розчарувань, почуття безвиході, що стало домінуючим у свідомості, змушують звинувачувати інших у своїх проблемах. Люди, які страждають на рак, майже завжди звинувачують в тому, що відбувається весь світ, але тільки не себе. Полюбити себе та інших, прийняти світ таким, як він є, - значить стати на шлях повільного, але невідворотного лікування.

Шлунок не тільки переробляє їжу, а й нові ідеї та ситуації. Якщо захворює шлунок - значить, людина не змогла щось «переварити», не знає, як вчинити в новій життєвій ситуації, йому стає темно і страшно. Для зцілення не потрібні ні таблетки, ні дієти, а потрібно побачити увійшла в життя новизну і зжитися з нею.

Виразка шлунка - це більше, ніж страх, це приховане почуття власної неповноцінності. Людина боїться, що він недостатньо хороший відразу для всіх: батьків, дітей, чоловіка, начальника, товаришів по службі. Він намагається догодити всім одразу, а всередині не вистачає почуття власної гідності, навіть якщо він зовні хвалиться. І людина в такому випадку не в змозі «переварити самого себе». Вирішити проблему хвороби може тільки любов. Люди, що люблять себе і поважають інших, не мають виразок.

Артрити відбуваються в результаті постійної критики себе і інших. Люди з цим захворюванням переконані, що їм можна і треба критикувати інших. Вони несуть на собі своєрідне прокляття, вони прагнуть бути у всьому правими, кращими,найдосконалішими. Але така ноша, повна гордині і зарозумілості, нестерпна, тому тіло не витримує і хворіє.

Спина - це система підтримки тіла і душі. Будь-які проблеми з неї говорять, що людина не сподівається на себе самого і не знаходить підтримки ні в собі, ні в оточенні. Людина помилково вважає, що його повинна підтримувати сім'я, друзі, родичі, суспільство. На ділі ж можна розраховувати тільки на себе і Господа Бога.
Верхня частина спини - сигналізує про недостатню емоційну впевненость. «Вони всі не розуміють і не підтримують мене, настільки правильного і гідного».
Середня частина спини - пов'язана з почуттям провини. Проаналізуйте - чого Ви боїтеся, звідки виходить загроза? Можливо, в самому собі Ви виявите відчуття, неначе хтось вдарив Вас в спину. Розберіться з цим.
Нижня частина спини - невпевненість у своєму матеріальному, фінансовому, юридичному становищі. Варто звільнитися від порожніх страхів, і хребет стає гнучким і здоровим.

Яєчники представляють творчу енергію організму. Проблеми з ними - неможливість висловити свої творчі здібності, будь то народження дітей або створення художнього твору.

Камені в жовчному міхурі - накопичені гіркі думки про сущому, обридла гордість, хвастощі, захисне зарозумілість, самовдоволення, що заважають заспокоїтись і відпочити. Цим людям потрібно частіше повторювати: «Я з радістю і легкістю відпускаю своє минуле. Життя в общем-то прекрасна, і я не поганий ».

Ноги несуть нас по землі. Проблеми з ними - страх і небажання рухатися в певному напрямку, просуватися вперед, небажання брати участь у житті інших.

Варикозне розширення вен пов'язано з будинком, з роботою або з людьми, яких ми з якоїсь причини зненавиділи.

Зайва вага - результат переживання потреби в захисті від болю і критики, від зайвої сексуальності і необгрунтованих образ. Перебуваючи в непевному, дискомфортно стані, людина автоматично гладшає на кілька кілограмів. Зникає загроза - і надлишок ваги йде сам. Важливо зрозуміти, що боротьба з природним ходом подій - марна трата часу. Краще розслабитися і задовольнитися тим, що маєш, утриматися від негативних думок і висловлювань, і вага тіла нормалізується.

Нещасні випадки теж зовсім не випадкові. Ми створюємо самі свою систему переконань і потягів, які нас магнітним чином привертають до ситуації нещасного випадку. Нещасні випадки - це концентроване вираження накопичилися подразнень і образ. Людина не може відкрито висловити свої почуття, злиться на інших, а в результаті розбиває коліно. З іншого боку, нещасний випадок як би і приємний, так як дозволяє звернутися нам за допомогою і співчуттям до інших - можна повболівати, понить. Розмір же болю при цьому вказує на те, наскільки ми підсвідомо прагнули покарати самих себе за невміння в житті бути самими собою.

Таким чином, можна сказати, що всі інфаркти, інсульти та інші хронічні захворювання так чи інакше пов'язані з руйнуванням нашого душевного світу. І винні в цьому ми самі.

Про це писав і С. Н. Реріх: "Людина хвора лише тому, що засмітили свій організм страхом, сльозами і роздратуванням, тому серцевий напад правильніше було б назвати припадком жаху і страху, болю в печінці - приступом користолюбства і зневіри».

Як бачите, подумати нам є про що.

(З книги А.Артемовой "Аромати та масла зцілюючі і омолоджуючі")

Добавить комментарий